Medverkande


Nu är artistlistan komplett. Hoppas att just du hittar din favorit här.

Om du klickar på respektive namn får du ett smakprov 🙂

By Grace

By Grace är 21 sångare från Stockhom. Kören sjunger både traditionell och modern Gospel. Kören, som gjort många turnéer i Europa och USA har släppt 6 album och framträder regelbundet i Centrumkyrkan i Sunbyberg, norr om Stockholm                                                                       

Körens dirigent, Daniel Stenbaek är en av Sveriges ledande pianister. Daniel är en frekventerad gäst på några av de ledande Gospelfestivalerna i Europa och spelar både med Svenska och internationella Gospel artister.

Körens grund finns beskriven i Efesierbrevet 2:8: Ty av nåd är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det.  Alla medlemmar i By Grace delar denna tro och vill visa på Hans storhet genom text och musik i sina framträdanden.

By Grace har släpt 6 album där det senaste heter Shout unto God (2018) Tidigare album heter; One Thing (2010), Glorous (2006), The best is Yet To Come (2005), Alive and Satisfied (1996) och Live (1997)

Du kan läsa mer på Facebook (ByGraceGospel) och på Instagram (@bygracegospel)

Gladys del Pilar 

Gladys del Pilar föddes i Ecuador och kom till Sverige som sjuåring. Hon och hennes syster, Ann Consuelo, är hittebarn och uppfostrades strängt på ett nunnekloster innan de adopterades av Inga Werner i Örebro. Hennes gudstro har hon med sig från klostret i Ambato trots att livet där präglades av hugg och slag, hot och elände.

När systrarna Gladys och Consuelo kom till Örebro var de kraftigt undernärda och fulla av inälvsmaskar och parasiter. ”Utan min Gudstro hade jag inte klarat vare sig min barn­dom eller min karriär”, säger hon. Redan i småbarnsåldern övade hon sig på att skriva auto­grafer med snitsig stil fast besluten att bli artist. Många år senare tillhör Gladys eliten bland svenska artister med en stor skivutgivning och bland mycket annat medverkan i melodifestivalens uttagning ett flertal gånger. Med gruppen Afro-Dite vann hon uttagningen 2002 och fick tillsammans med gruppens övriga två medlemmar, Kayo Shekoni och Blossom Tainton, representera Sverige vid Eurovision Song Contest i Tallin där de kom på åttonde plats.

Som en av dirigenterna i teves satsning Det Stora Kör­slaget blev hon känd som gospelartist och tävlingen Hela Kändis-Sverige Bakar vann hon. Gladys är även en amatörkock av rang.

Gladys jobbar även som musikalartist och har bla spelat Oda Mae Brown i Ghost och Delores i En värsting till syster, på Chinateatern.

Frank Ådahl

Frank är en välrenommerad svensk sångare Han var medlem i det kristna bandet Edin-Ådahl, som han grundade tillsammans med sin äldre bror Simon samt bröderna Bertil och Lasse Edin. Gruppen grundades 1978, och spelade in åtta skivor fram till sin upplösning 1992.

Edin-Ådahl vann Melodifestivalen 1990 med låten Som en vind. Frank Ådahl ställde även upp 1996 ensam med låten Tårar från himlen. Han skrev låten Kärleken finns överallt till sångerskan Helena Eriksson till 1998 års melodifestival. Frank Ådahl kan man dessutom höra i dubbade tecknade filmer. Bland annat har han gjort rösten till vuxna lejonet Simba i Lejonkungen och elefanten Mumfie.

Roland Utbult

Roland hör kanske till en av våra mest kända kristna sångare. Hans första album kom redan 1975 och det senaste kom 2023

Som musiker har Roland Utbult bland annat samarbetat med Oslo Gospel ChoirTomas LedinAndraé CrouchPer-Erik HallinTriple & TouchGladys del PilarJanne SchafferBandmaskinen och Sveriges Radios symfoniorkester. Utbult har medverkat i TV-serien Minns du sången och hans sånger Om Sommaren och Längtan till havet låg bägge fem veckor på Svensktoppen sommaren 1998 respektive 2003.

Utbult har före sin tid som heltidspolitiker arbetat på Göteborgs räddningsmission med arbete bland hemlösa samt på Erikshjälpen. Tillsammans med Tidningen Dagen har han instiftat Utbult-stipendiet, vilket utdelas årligen till en musiker som ännu inte fått sitt genomslag.

Efter att ha varit bosatt många år i Uddevalla återflyttade han till Öckerö 2017.

Lars Lisa Andersson

Lars Lisa är en känd musiker och låtskrivare från Husqvarna. Han har jobbat med artister som:  Andrae Crouch, Carola, Tripple & Touch, Gladys Del Pilar, Sonja Aldén, Janne Schaffer, Edin Ådahl, Salt, Choralerna, Jerusalem m.fl.

Lars Lisa Andersson växte upp i Smålandsstenar och bodde där fram till 1978 då musikstudierna i Göteborg påbörjades. Sedan slutet av -70 talet har turnéer och inspelningar avlöst varandra runt om i världen.

Förutom att arbeta tillsammans med andra artister och körer har det även blivit tre egna album.

2019 börjar också ett intressant samarbete med Läkarmissionen och ”Sånger för livet”.

Mia Sjöö

Mia har sjungit så länge hon kan minnas.

Tog sånglektioner och gick på musiklinje. Hon har turnerat i alla möjliga sammanhang med olika artister, som Carola, Kjell Samuelson m.fl.

Hon gjorde huvudrollen i Musikalen 777, medverkade i Minns du sången. Hon har dessutom medverkat på många produktioner, både som solist och bakgrundskörare sedan hon var barn. Mia Sjöö har också rest som sångerska på heltid, körledare i flera olika konstellationer, sjungit i eget band, medverkat i Levande sjungande julgranen.

Hon har även skrivit en julmusikal för barn, samt skapat hela barnkörledarabonnemanget Änglalåt.

Per-Erik Hallin

Per-Erik är möjligen det mest kända ansiktet inom gospel i Sverige. Per-Erik har gjort ett otal låtar och framträdanden på i Sverige och Internationellt. Internationellt har han framträtt som Pete Hallin, vilket han kallades för under de två år han spelade med Elvis Presley.

Han har mest verkat på den kristna musikscenen och som studiomusiker på många svenska popartisters skivor.

Hallin har spelat och sjungit med internationella artister som Elvis PresleyAndraé CrouchJoseph WilliamsAlex Acuña och Nathan East samt med svenska artister som Magnus UgglaCarola HäggkvistTed GärdestadUlf LundellOla MagnellAnders WidmarkHarpoBernt StafJohn HolmIngemar Olsson och Frank Ådahl mfl

Dessutom har Hallin skrivit låtar åt andra artister, till exempel ”What a joy” – insjungen av Alice Babs.[4]

Han har även deltagit med egna låtar i den svenska Melodifestivalen åren 1984 och 1985 samt spelat Kalle Ankas röst i svenska dubbningar från 1983 till 1991.

 Emilia Lindberg

är en 33-årig tvåbarnsmamma och en av de mest etablerade artisterna i kristenheten idag. I snart tio år har hon rest på heltid runt skandinavien med sin sång & musik och berättat om sin tro på Jesus. Började gjorde hon redan som 7-åring med sin pappa Nenne Lindberg och familjens ledstjärna Målle Lindberg. Stilen är en blandning av country/gospel med en särskild förkärlek för de gamla läsarsångerna. Hösten 2023 ger hon ut sitt åttonde album som kommer innehålla klassiska läsarsånger, samt en ny sång hämtad från Norge. Den blir titelspåret på CD:n som kommer heta ”Du kan säga allt till Jesus”. I augusti 2023 kunde du se henne medverka i SVTs program ”Saliga Sånger – Nashville”.

Narnia

Svenska bandet Narnia startade 1996 och har en lång historia som ett väletablerat, melodiskt hårdrocksband i både profana och kristna sammanhang. Sångaren Christian Liljegren och gitarristen CJ Grimmark möttes 1993, båda var aktiva i sina egna bandprojekt, men en gemensam önskan att skapa bombastisk, melodisk, neoklassisk rock och metal ledde till uppkomsten av Narnia.

Genom åren har de turnerat i både Latinamerika och Europa flertalet gånger, med band som bland annat Dio och Stryper. En energisk livekonsert med Narnia i musikalisk världsklass lämnar knappast någon oberörd, men framförallt finns ett tydligt fokus på Jesus i både texter och show.

Med senaste studioplattan ”Ghost Town”, som släpptes i mars, toppades försäljningslistorna i Sverige och under den följande turnén har bandet spelat i länder som bland annat Spanien, Mexiko, Colombia, Brasilien, Argentina, Chile, Guatemala och Norge, men det viskas redan om att fler ska läggas till i turnéplanen, som sträcker sig en bra bit in i 2024.

Cilla Hector

Cilla är en svensk kristen sångerska, låtskrivare och pianist. Hennes långa sångarkarriär började redan i tonåren.

Cilla Hector har gett ut skivorna Drömmarnas skepp (1985), Allt till dej (1992), Så nära (1999), Intill nu (2004) och Livet i min hand (2013). Hon medverkade i programserien Minns du sången på TV, vilket också resulterade i några musikproduktioner där Hector medverkar.

Förutom konsertverksamhet i kyrkor har hon spelat under events, t. ex på Stockholms slott, Grand Hotell, Globen samt flertalet hotell. Cilla jobbar även som pianist på kryssningsbåtar. Under åren har jag medverkat i ett antal TV-program samt givit ut flera skivor i eget namn. Cilla har samarbetat med flera artister i olika konstellationer eller som solist runt om i Sverige och Norge.

Vid sidan om arbetet som artist har Cilla Hector arbetat som musiklärare.

Daniel Stenbaek

Daniel är verksam som pianist, kyrkomusiker och körledare. Har sedan 1988 jobbat med många av de främsta artisterna och körerna i Sverige. Framför allt genom sitt 20-åriga samarbete med Cyndee Peters och tillsammans med sin kör By Grace framträdde han på Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia´s bröllop. Daniel gör även regelbundet resor för körer till gospelmusikens hemland, USA. 

Mikael Järlestrand

är en svensk kristen sångare, låtskrivare och pastor. Järlestrand är utbildad i flera instrument och sång vid Musikhögskolan i Malmö där han bl.a. hade professor Göte Strandsjö som lärare i sång.

Han kom under uppväxtåren till Karlskrona men bor numera i Malmö. Han medverkade bland annat i TV-programmet Minns du sången som sändes på SVT.

Vid sidan av sin musikkarriär verkar Mikael Järlestrand tillsammans med Kanal 10. Till Gospelkryssningen kommer Mikael med sitt Elvis-program

Kiralina Salandy

Från Kanada en G.U.C.C.C.I. (Jazz) Vokalist! KIRALINA är en femfaldig prisbelönt sångare som har uppträtt i Quebec, Toronto, USA, Jamaica, Danmark, Finland, Spanien, Frankrike, Norge och Sverige under de senaste 10 åren. Hon sjunger Gospel, Urban, Classical, Country, Contemporary, Inspirational & Jazz. Hon har spelat in flera album i Kanada, Jamaica och Sverige. För närvarande är hon bosatt i Stockholm, Sverige och arbetar med olika musikaliska projekt, produktioner och evenemang. 2016 var hon en del av Jerry Williams produktion och sommarturné. 2017 fick hon äran att sjunga för Sveriges Kronprinsessan. 2018 var hon musikalartist för China Theatre i musikalen ”The Book of Mormon”. 2020 spelade hon rollen som Power Girl för Göteborgs Statsteater i musikalen ”The Little Shop of Horrors”. 2021 fick Kiralina den prestigefyllda äran att sjunga vid Nobelprisutdelningen för pristagarna och den svenska kungafamiljen. 2023 deltog hon i SVT Amazing Gospel Vägen till Sverige som du hittar på SVT play idag. Till det kan man nämna ett antal olika framträdanden i TV.